Grandcafé de Snor

Historie

schuurman-historie

Historie

Hier bevindt u zich in een stukje historie van ‘s-Heerenberg. Dit pand dateert uit 1879 en was in eerste instantie eigendom van het Antonius-gilde. Na de eerste jaren het pand te hebben gepacht, werd het op 18 mei 1915 eigendom van Hanne en Gerrit Schuurman. Zoals destijds gebruikelijk, werden er meerdere zaken uitgebaat. Er was een winkel, een slijterij, een barbierzaak, een pension en een concertzaal, er stond een biljart en er waren kegel- en schietbanen. Van 1913 tot 1986 was er ook een bioscoop in gevestigd, de toenmalige Familiebioscoop.

Nu 3 generaties verder draagt dit familiebedrijf nog altijd de naam die het dankt aan de eerste eigenaar, Gerrit Schuurman. Deze was in het bezit van een zeer fraaie snor. In het cafe kunt u portretten van de verschillende generaties Schuurman bekijken.

Meegaan met de tijd

In 1997 heeft een ingrijpende verbouwing plaatsgevonden en werd het voormalige bioscoopgedeelte omgetoverd tot een sfeervolle zaal met serre en tuinterras, dit is een unieke combinatie van een binnen en buiten lokatie voor prachtige zomerpartijen. Deze heeft de passende naam “Foyer” gekregen. Hier kunnen wij uw feest tot in de perfectie verzorgen. Vraag vrijblijvend om informatie.

De voormalige huiskamer werd verbouwd tot een sfeervolle ruimte voorzien van gezellige zitjes en een openhaard. De reeds bestaande serre werd compleet vernieuwd en verruimd evenals het cafegedeelte dat een geheel nieuw jasje kreeg.

In november 2006 heeft een metamorfose plaatsgevonden: van café naar Grandcafé.

Voor meer informatie over de historie klik hier om naar de Berghapedia pagina van De Snor te gaan.

shuurman-historie-spaarkas